De spellenclub

 

Welkom op de website van Spellenclub Hof van Watervliet uit Brugge, de oudste spellenclub van Vlaanderen! Gelukkig blijven we jong van geest en hart, dankzij het spelen van heel veel gezelschapspellen. Het doel van onze spellenclub is gewoon mensen samen brengen om gezellig een spel te spelen.

Heb je al vaker Kolonisten van Catan of Carcassonne gespeeld en wil je eens proeven van een ruimer aanbod? Dan ben je bij onze Spellenclub aan het juiste adres. We hebben een ruim gamma aan gezelschapspellen in onze spellenkast. Korte, luchtige kaartspellen zoals 6Nimmt! of de Grote Dalmuti, maar ook familiespellen als de Kolonisten van Catan, Stone Age of Het Dorp en natuurlijk ook strategische bordspellen zoals Agricola, Puerto Rico, Caylus of Terra Mystica. Iedereen is van harte welkom op onze spelavonden om een nieuw spel uit te proberen of een klassieker te herspelen. Alleen, met twee of in groep, d'r is altijd wel een tafel waar je kan bij aanschuiven. Ook als je geen enkele titel kent, is er geen probleem: de spelregels worden bij het begin van het spel herhaald of opnieuw uitgelegd. Bij een eerste kennismaking, kom je wel best tussen 19u30 en 20u00. Dan kunnen we je gemakkelijker wegwijs maken tussen de vele spellen en kun je nog vlot bij een groep aansluiten. Later op de avond zijn de meeste tafels al in volle actie en moet je misschien wat wachten of zelf een spel beginnen (het is altijd leuker als iemand je de eerste keer een spel kan uitleggen).

Heb je zin in een specifiek spel? Stuur een mailtje naar heidi@spellenclubhofvanwatervliet.net en dan proberen we het mee te brengen.

Wanneer?

Elke 2de, 4de en 5de vrijdag van de maand, telkens van 19.30 tot 23.00 uur en dit het gehele jaar door, dus ook in juli en augustus!

Waar?

CM gebouw te Sint-Michiels. Een kaartje vind je hieronder.

Bijdrage?

Per spelavond betaal je 2 euro. De eerste spelavond is gratis. Een lidkaart kost in principe 20 euro per jaar, maar natuurlijk is er een korting als je aansluit in de loop van het jaar. De details en voordelen verbonden aan de lidkaart vind je hier. De leden van de spellenclub Spelen op Zolder en de houders van de Brugge Leeft Jongerenpas of een European Youth Card genieten van een korting van 50% op de bijdrage voor een spelavond en betalen dus 1 euro. Nog vragen? Neem dan gerust met ons contact.