Formula Dé seizoen 2014

28 februari 2014 - Een nieuwe start van een spannend raceseizoen. Niemand ziet het graag gebeuren maar helaas kondigt Stef zijn pensioen aan, waardoor hij helaas niet meer zal deelnemen aan de races. Wie weet maakt hij misschien nog een comeback, maar we weten allen hoe dat voor Sébastien is verlopen vorig jaar. Comebacks zijn nooit goed. Niettemin, er is ook goed nieuws: Stef wordt vervangen door een jeugdige jongedame die niet alleen de wereld om is gereisd om te kunnen deelnemen maar zelfs akkoord ging met een schijnhuwelijk met Lawrence ‘Blackie’ Van Haecke om aan de strenge vereisten van Francky ‘Ecclestone’ te kunnen voldoen. Als had hij het misschien liever anders gezien.

We starten het nieuwe seizoen op het technisch parcours van Monaco. Tijdens de race leren we onder andere dat Monaco een prinsdom is, en dat de enige officiële taal der Monegasken Frans is: als we slecht dobbelen zeggen we dus ‘merde’ en niet ‘shit’ of ‘mierda’. Ecclestone laat zelfs weten dat hij in de zomer al persoonlijk op het circuit heeft vertoefd, maar dat zal in de race niet blijken; Waarschijnlijk reed zijn vrouw.

‘Blackie’ is gemotiveerd door de aanwezigheid van zijn eega en scheurt als eerste de bocht in, waarna we getrakteerd worden op een spannende eerste ronde. Alle racers rijden in een soort versnelde accordeonfile van bocht tot bocht maar Blackie is afgeleid doordat zijn eega nogal wat vragen heeft over haar voiture. Dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen blijkt nog maar eens: Lawrence komt achterop en voor de rest van het verslag zal hij niet meer van belang zijn.

Formula

Dat vrouwen van de zwakheden van mannen profiteren blijkt onmiddellijk nadien: Heidi neemt de pole en laat na een halve ronde de rest van het peloton in haar achterspiegels, hoewel Sébastien die nu voor team Ikea rijdt en witter-dan-wit Piet niet ver achterop liggen.Twee bochten later weet Sébastien Lola zelfs in te halen, maar het is Piet die na een hoogst risicovol manoeuvre in de voorlaatste bocht als eerste de tweede ronde ingaat; Ideaal. Minder ideaal gaat het onze nieuwe racester af: met horten en stoten bereikt ze dezelfde voorlaatste bocht en haar eerste race eindigt in scherven. Dan toch misschien geluk in de liefde?

Het behoort ook nog even de andere racers aan te halen, die uitermate traag en zonder spektakel volgen. De regerend kampioen rust op zijn lauweren en… faalt. Ecclestone rijdt consistent in de achterhoede en ‘race’ Thijs is zijn naam niet langer waardig, zélfs Ecclestone laat hem zijn uitlaatgassen opsnuiven; Een quote van Lola Ferrari: “Ik begin nu toch medelijden te krijgen met Thijs”. Het eind van de race wordt nog een thriller. 

formula

Nu Dalys (sp?) uit de race is weet Sébastien het gat te dichten met Piet en het blijft spannend tot in de laatste bocht. Helaas denkt Piet dat hij zijn geslaagde manoeuvre van de eerste ronde kan herhalen en hoewel het een verdienstelijke poging was spint hij sierlijk de laatste bocht uit waardoor Heidi voor een tweede keer kapitaliseert op de fouten van de mannelijke racer (overmoed) en een tweede plaats verzilvert terwijl Sébastien al op het podium vertoeft. Piet wordt derde, gevolgd door Johan, Lawrence, Francky en Thijs.

Tags: