Formula Dé - Race #4

13 november 2015 - Braaaaah-ziel la-la-la-la la-la la-la… wie kent er de Venga Boys nog? Het is dé theme song van dit verslag want de op één na laatste race van het eerste Saison sans Ecclestone wordt gereden op het circuit van Interlagos en niettemin we vrijdag de dertiende op de kalender noteren zijn alle racers present voor wat een spannende wedstrijd belooft te worden.

Koen start in pole position maar een Fehlstart houdt hem in toom waardoor Race-Thijs en Lola Ferrarri hem van uit de startblokken al snel hun derrière laten zien. Iedereen komt nagenoeg onbeschadigd de eerste bocht uit behalve Johan die zijn eerste carrosserieschade mag noteren. Piet maakt gretig gebruik van van het nieuw geïntroduceerde redlinen en na twee bochten hangt zijn motor nog net aan elkaar. Braaaaah-ziel la-la-la-la la-la la-la… 

De eerste ronde is weinig spannend, eerst en vooral omdat de kop van de koers nagenoeg de hele ronde dezelfde blijft tussen het trio Piet, Lola en Thijs en tevens omdat het berekend sturen van Johan enigzins afgewreven heeft op Heidi die nu ook gemiddeld een kwartier per beurt nodig heeft om te beslissen hoe ze de aankomende bocht tackelt. Wanhoop alom, als het besmettelijk blijkt te zijn houden we volgend jaar misschien wel verplicht de race over twee spelavonden. 

Net voor het eind van de eerste ronde schudt Piet iedereen wakker uit een aanzettende winterslaap, de signalisatie omheen het parcours is foutief! De Junçao bocht is korter dan de borden aangeven en klassementsleider Piet betaalt meteen de hoofdprijs: een te hoge versnelling zendt hem regelrecht de zandbak in. De verslaggever wijst er nogmaals op dat wanneer me de onheilspellende woorden ‘geen twintig’ in de mond neemt de kans op desbetreffend resultaat minstens vertienvoudigt. Braaaaah-ziel... Braaaaah-ziel...

In de tweede ronde rijdt Heidi al snel ver voor de andere racers uit en haar nog inhalen is een onmogelijke opdracht. Vertraagden de andere racers té fel om het wrak van Piet te bekijken? Was er misschien een kijkfile? Koen push alleszins zijn wagen net iets te hard in een poging om zijn eega nog in te halen (of het wrak van Piet te aanschouwen) waardoor zijn motor het begeeft en amper twee seconden later vliegt ook Blackie uit de bocht. Vrijdag de dertiende begint zijn reputatie waar te maken. 

Koen glijdt vrolijk verder met dode paarden onder zijn motorkap maar komt helaas inertie te kort om de finish nog te halen waardoor Roodkapje en Ikea nog een kans op een respectabele score krijgen. Uiteindelijk blijkt Heidi niet meer in te halen, komt Johan even later toe met Thijs in de wielen gevolgd door Sébastien en Dalys. 

Volgende keer rijden we traditioneel de laatste race in Franchorchamps (lala lala lala la la laaaah...)

Tags: