Formula Dé - Race #4

15 november 2014 - De zomer is voorbij maar het raceseizoen nog niet. De racers starten vandaag in Melbourne en het belooft wederom spannend te worden. Grote afwezige aan de meet is Team Ikea die om ongekende redenen het stuur aan Lola 'losers' Ferrari overdroeg die hem ongeschonden doch in laatste positie voorbij de meet sleepte. Het zou voor Team Ikea een ongelukkige race worden, en niet alleen als racer want ook als verslaggever slaat het ongeluk ongenadig toe: de nota's voor het verslag belanden in de wasmachine waarna een expert cryptoloog moet worden ingeschakeld om het document alsnog te ontcijferen. 

Snow-White Piet start in pole position maar Lola Ferrari snort de witte legende al snel voorbij waarna ze vrijwel de hele eerste ronde vooraan blijft rijden (Blackie zou over fotomateriaal van een spectaculaire actie in de eerste bocht beschikken maar de redactie heeft deze niet op tijd ontvangen -nvdr.). Over de eerste ronde valt niet veel te vertellen, mede omdat die nota's er het slechts aan toe waren. Team Ikea wist zijn achterstand goed te maken, Ecclestone viel achterop en ook Piet rijdt weer vlak achter Lola die we deze keer samen met Johan en later ook Dalys bij de pitslosers mogen rekenen. 

Niettemin zoeft Lola als eerste de tweede ronde in met Johan, Sébastien en Piet er vlak achteraan. Een tijd later vlamt ook de achterhoede als een bende zondagsrijders de eerste bocht van de tweede ronde in met Ecclestone op kop gevolgd door Pepsi, Dalys en Blackie. Piet is in de tweede ronde niet meer te kloppen en rijdt zo ver uit dat hij de concurrentie kan vernederen door in eerste over de finish te sjeezen, of was hij gewoon bang om zijn motor op te blazen? Team Ikea had minder schrik en tot groot jolijt van zijn concurrenten maakt hij een capitale één-Leffe-teveel inschattingsfout waardoor hij zichzelf genadeloos uit de race bombardeerd en tegelijkertijd ook de seizoenszege aan Piet laat (of er zou al een  mirakel moeten gebeuren). Volgende keer beter uitkijken, of minder drinken.

Ondertussen werden er ook twee spinners genoteerd: zowel Franky als Lawrence zwieren de bocht bijna uit maar weten niettemin hun wagen op het parcours te houden en enkele punten in de wacht te slepen aan het eind van de rit. Johan zet de fout van Sébastien om in een tweede plaats verdienstelijk gevolgd door Lola Ferrari en Pepsi Thijs die net van het podium af blijft. Uiteindelijk raken zelfs Dalys, Ecclestone en Lawrence over de streep. De race zit erop en het seizoen lijkt gereden, of kan er toch iemand Piet nog van de eerste plaats houden? We zien het volgende keer in Franchorchamps.

 

Tags: