Formula Dé - Race #2

23 Mei 2014 - Voor de tweede race van het seizoen doen we de befaamde Zeltweg in Oostenrijk aan en het is een feestelijk gebeuren: na ettelijke jaren achter het stuur heeft Blackie dan toch zijn doctoraat gehaald, vanaf heden refereren we de kleine man als ‘Doctor Blackie’, ook al klinkt dat een beetje als een villain uit een Bondfilm. Johan is er vandaag niet bij, op de verjaardag van zijn deerne wordt er blijkbaar niet geraced. Wie de broek draagt bij Stickie thuis werd meteen duidelijk.

Ecclestone start in pole position, gevolgd door Sébastien die nog steeds voor het Zweedse Ikea rijdt en Thijs die na een teleurstellende eerste race toch zijn gezicht nog durft laten zien; De man heeft lef. Na de eerste bocht is het meteen duidelijk dat het een gezellige race wordt: met een all-time classic manoeuvre wordt Piet weerom afgeblokt door een stevig muurtje hoewel hij het deze keer nog te vroeg vindt om er volle gas op in te rijden en dat laat hem zien in Piet’s eerste ronde: hij rijdt voorzichtig en vooral erg traag.

In wat meer lijkt op een botsautobaan op de plaatselijke foor rijdt iedereen al vlug met een gehavend wrak die je met moeite nog een racewagen kan noemen; Talloze brokstukken slingeren langs de rijweg maar voorlopig blijft iedereen in de race, hoewel Doctor Blackie wel heel hard zijn best doet om kompaan Snowwhite van de baan te rijden. De wagen van Piet wordt in de tweede helft van de eerste ronde bijna doodgeknuffeld, maar hij blijft rijden en slaagt er zelfs in om als derde de eerste ronde uit te rijden, voorgegaan door Team Ikea en team Pepsi. 

Ecclestone boft nog dat hij als enige in zesde rijdt en komt hiermee terug tot op de vierde plaats, maar later zal hem dit zuur opbreken en ook de tortelduifjes kunnen terug aansluiten terwijl Lola Ferrari de traagste pitstop ooit neemt, wat volgens de roddelpers de oorzaak hiervan was zal deze reporter niet vermelden. Lola ‘Losers’ Ferrari zingt in de tweede ronde een toontje lager en wat gebeurt er in de tweede bocht? Ecclestone rijdt te snel en zijn motor begeeft het! “Het is gebeurd.” dixit Eric Van Looy en Francky ligt uit de race.

Ondertussen verliest Sébastien zijn greep op de wedstrijd terwijl Piet klassiek alles goed probeert te maken in de tweede ronde, ondertussen zijn we het van hem gewoon. Thijs rijdt consistent en neemt halverwege de pole die hij tot het einde van de race moeiteloos behoudt; Pepsi-Thijs wint de race en kan terug het hoofd heffen! Het wordt nog spannend in de laatste bocht, waar Lola, Piet en Sébastien voor de tweede plaats strijden. Sébastien kan het best met de dobbelsteen smijten, gevolgd door Piet en Lola. In de achterhoede lacht Doctor Blackie net iets te luid en moet hij zijn positie prijsgeven aan zijn eega Dalys die vandaag weer een woord Nederlands heeft bijgeleerd: IDEAAL!

De nieuwe tussenstand vind je hier.

Tags: