Formula Dé - De seizoensfinale

30 december 2015 - Op de jaarlijkse speldag van Hof van Watervliet wordt traditioneel de finale van de Formula Dé cup op Franchorchamps gereden. Taart en spelen!

Team Ikea start in pole positie - vreemd genoeg volgt er geen commentaar over machtsmisbruik en dobbelsteenmanipulatie. Dalys begint slecht met een fehlstart (iemand moet het doen) maar Piet stelt haar meteen gerust: hij heeft Franchorchamlps namelijk al gewonnen met een dergelijke start.

De eerste helft van de eerste ronde lijkt eerder een potje botsautootjes dan een professionele race; Enkel Thijs houdt zijn wagen netjes in zijn klassiek trage eerste ronde. Sébastien, Piet en Heidi nemen de bovenhand na die botsgrage eerste helft terwijl de andere lustig verder botsen. Piet demonsteert zelf nog een manoeuvre waar hij — naar eigen zeggen — ook al eens Franchorchamps mee kon winnen: op het eind van een bocht naar buiten uitwijken en dan meteen terug naar binnen zwenken om zo iets korter de bocht uit te komen; Vanaf heden noemen we dit het Piet-manoeuvre. 

Bij het inrijden van de tweede ronde kunnen zowel Koen als Thijs een groot gat dichtrijden door geen pitstop te nemen, iets wat alle andere bestuurders niet riskeren. Voor Piet mocht het jammergenoeg niet baten, de gedoodverfde winnaar van de competitie redlined iets te hard en zijn motor begeeft het; Helaas een stuk te vroeg om op inertie de ronde uit te rijden.

In de Les Combes bocht heeft de race zich gesettled: Heidi stevent af op de overwinning gevold door haar echtegnoot en ex-spelbeheerder. Thijs begint iets te laat aan zijn comeback en hoewel die indrukwekkend was kon hij het klassement niet meer beinvloeden. Sébastien kan op het eind Koen nog voorbij glippen voor een tweede plaats maar zelfs de Formula Dé veteraan kan niet in de buurt komen van de oppermachtige vrouwelijke piloot die op haar kousen de finale én het kampioenschap op haar naam schrijft. Proficial Heidi!

 

Tags: